PROGRAM DAN KURSUS BAKAL PESARA KERAJAAN DAN SWASTA 2023 / 24
Jom Segera Perkasakan Diri Anda Dengan Ilmu Memasak , Baking Dan Komersil Bagi Persediaan Menghadapi Dunia Persaraan Anda Nanti ,
Booking Segera Memudahkan Pihak Kami Menguruskan Kursus & Kelas Untuk Anda , Walau Anda Berada Di Luar Dari Selangor Mahupun Kuala Lumpur. Kerana Pelajar Kami Datangnya Dari Pelusuk Negara Termasuk Sabah Dan Sarawak.
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
Program Dan Kursus Untuk Bakal Pesara Kerajaan Dan Swasta Bersama Chef Obie Akan Menerima Pilihan Free Gift Iaitu:
Sebuah Microwave Oven Atau
Set Apron & Chef Knife Berkualiti
Anda Suka Yang Mana ? Pilihan Ditangan Anda
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
Chef Obie & MGJ CONSULTANCY sejak tahun 2012 telah berjaya melahirkan beratus peniaga dan usahawan baru berdaya saing di merata Malaysia yang Tercinta malah juga di Singapore , Indonesia , Brunei Darussalam , Hong Kong , Maldives , Amerika Syarikat dan banyak lagi.
Malahan Chef Obie juga aktif mengadakan Kelas-kelas Masakan Untuk Warga Jepun Di Malaysia.
Malahan Chef Obie juga aktif mengadakan Kelas-kelas Masakan Untuk Warga Jepun Di Malaysia.
Istimewanya Chef Obie bermula tahun 2014 hingga kini bersemangat berkongsi memperkasakan ilmu masakan dan baking untuk bakal-bakal pesara kerajaan dan pihak swasta. Alhamdulillah ia juga merupakan program yang sinonim dengan pihak Chef Obie hingga kini.
Mengapa program & kursus perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan nombor satu ? selepas perniagaan kecantikan , kesihatan , kosmetik dan pendidikan ? Ya , kerana mereka yang memilih jenis perniagaan ini adalah tergolong mereka yang terang hati dan bijak .Atas tiket keperluan dan permintaan yang sentiasa ada walau keadaan kegawatan ekonomi yang teruk dan mata wang yang tidak tentu turun naiknya mahupun ketika dalam peperangan.
Manusia sentiasa memerlukan makanan dan minuman untuk kelangsungan hidup !
Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan yang diceburi mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline, Peri Pentingnya ialah menajamkan ilmu masakan perniagaan dan ilmu masakan ,baking dan komersil Pada Tahun 2023 ini !
CARA JOIN PROGRAM KURSUS BAKAL PESARA KERAJAAN DAN SWASTA 2023
Anda merupakan bakal pesara ? Anda merupakan majikan kepada pekerja ? Anda ingin memberi sesuatu yang bermanfaat dan bermakna untuk pekerja anda ? Join program kursus bakal pesara kerajaan dan swasta 2023 yang akan membuka lembaran baru kepada dunia anda selepas ini.
1. Yuran program kursus bakal pesara RM5000 seorang untuk melayakkan peserta menerima free gift .
2. Majikan Wajib mengesahkan kehadiran peserta program kursus bakal pesara dengan membuat pembayaran penuh yuran kepada Akaun Sayrikat MGJ CONSULTANCY sebagai bukti kehadiran.
3. Majikan dan peserta telus bersama dalam persetujuan pemilihan tarikh dan jenis kursus.
4.Program kursus bakal pesara ini mengambil masa selama 2 hari sahaja.
5. Peserta program kursus bakal pesara wajib hadir bersama seorang wakil peneman sebagai pembantu digalakkan ahli keluarga ( 1 x peserta & 1 x peneman )
6. Peserta program kursus bakal pesara akan menerima 1 x Sijil
7.Peserta akan menerima " 1 Buku Standardize Resepi " bagi memudahkan dalam pengiraan penggunaan bahan dan anggaran costing .
8.Sekiranya anda atau majikan mempunyai peruntukan dibawah RM5000 masih boleh join dan boleh memilih kursus yang sesuai .
PILIHAN PROGRAM KURSUS BAKAL PESARA 2023
Yuran RM5000
Pilihan 1 Kursus Western Food ( Chicken ) & Italian Lasagna
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Basic Tomato Paste
Bechamel Sauce
Chicken Lasagna
Beef Lasagna
Yuran RM5000
Pilihan 2 Kursus Western Food ( Chicken ) & Italian Pizza
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Basic Tomato Paste
Bechamel Sauce
Pizza Crispy Dough
Pizza Soft Dough
Beef Pepperoni / Hawaian Chicken / Tuna Spicy / Vegie Supreme
Yuran RM5000
Pilihan 3 Kursus Western Food ( Chicken ) & Fish And Chips
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Buat Tepung FISH & CHIPS
Crispy Batter FISH & CHIPS
Irish Tartar Dressing
Garlic Dressing
French Fries Original
French Fries Seasoning Spicy
Yuran RM5000
Pilihan 4 Kursus Western Food ( Chicken ) & Sizzling
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi
Yuran RM5000
Pilihan 5 Kursus Western Food ( Chicken ) & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan
Yuran RM5000
Pilihan 6 Kursus Western Food ( Chicken ) & Mee Rebus Johor & Condiments
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box "
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Yang Standard.
Harga Jualan Recommended
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Yang Standard.
Harga Jualan Recommended
Yuran RM5000
Pilihan 7 Kursus Western Food ( Chicken ) & Mee Bandung & Condiments
2 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended
Yuran RM5000
Pilihan 8 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Aneka Ban Manis
2 Hari
Intipati :
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments
Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan
Yuran RM5000
Pilihan 9 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Sizzling
2 Hari
Intipati :
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi
Yuran RM5000
Pilihan 10 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Mee Kari Nyonya Air Longan
2 Hari
Intipati :
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Yuran RM5000
Pilihan 11 Kursus Mee Kari Nyonya Air Longan & Sizzling
2 Hari
Intipati :
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi
Yuran RM5000
Pilihan 12 Kursus Mee Kari Nyonya Air Longan & Aneka Ban Manis
2 Hari
Intipati :
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan )
Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan
Yuran RM5000
Pilihan 13 Kursus Nasi Ayam Hainan , BBQ & Klasik
2 Hari
Intipati :
Asas Penyediaan Nasi Ayam Hainan Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam Hainan Supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Sup Original Hainan
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Taugeh Hainan
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam BBQ Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan dan memilih bahagian Ayam BBQ supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan Khas BBQ
Sup Original
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam Dara Klasik Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan klasik
Sup Asli
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul
Cara Membuat Sos Cili dan Kicap Cair
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Yuran RM5000
Pilihan 14 Kursus Rojak Passembur & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati :
Penyediaan Condiments
- Cucur Kembang / Naik
- Cucur Kelapa
- Cucur Crispy Berempah
& etc yg bersesuaian.
Penyediaan IBU PASSEMBUR atau PES PASSEMBUR
Sukatan Standard Bizz bagi memudahkan peniaga mengekalkan kesedapan rasa setiap Hari.
Penyimpanan yg better untuk peniaga
Penetapan Harga Jualan Dan Portion.
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan
Yuran RM5000
Pilihan 15 Kursus Membuat Satay , Satay Frozen & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati :
Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan
Yuran RM5000
Pilihan 16 Kursus Nasi Ayam Penyet , Geprek & Mee Bandung Muar
2 Hari
Intipati :
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam Penyet & Geprek
Sup Original Autentik
Cara Penyediaan Ayam Penyet & GeprekYang Betul
Perapan Ayam Penyet , Membuat Sambal Penyet & Geprek, Sambal Hijo dan krup krup Rangup
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended
Yuran RM5000
Pilihan 17 Kursus Kuih Talam Pelangi Nyonya Juga Tips Kuih Talam Nyonya & Kuih Karipap Pusing Frozen
2 Hari
Intipati :
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Kukus Tradisional
Tekstur Dan Rasa Nyonya Dikekalkan
Penyediaan Doh Karipap Pusing Yang Rangup Tidak Keras
Inti Kentang & Keledek
Yuran RM5000
Pilihan 18 Kursus Biskut Green Peas , Biskut Coklat Klasik & Set Nasi Minyak Hujan Panas - Ayam Masak Merah , Dalcha Melayu , Jelatah Acar Mentah
2 Hari
Intipati :
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Bakar Dengan Suhu Yang Sesuai
Penyimpanan Yang Betul
Penyediaan Nasi Minyak 50pax
& Perkongsian Ilmu Penyediaan 100 pax - 1000pax
Penyediaan Pes Ayam Masak Merah
Penyediaan Dalcha Yang Mudah Dan Sedap
Penyediaan Jelataah Acar Mentah Crunchy
Yuran RM3000
Pilihan 19 Kursus Roti Benggali & Kacang Pool
1 Hari
Intipati :
Asas Menguli Doh Benggali dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan & mixer )
Cara buat softener / bread improver yang mudah
Timbangan dan saiz roti benggali yang betul
Suhu dan masa yang tepat
Cara buat ibu pes kacang pool
Cara buat portion niaga kacang pool
Penyimpanan dan Jangka hayat produk
Kos dan cadangan harga jualan
Yuran RM3000
Pilihan 20 Kursus Kuih Talam Pelangi Nyonya Juga Tips Kuih Talam Nyonya
1 Hari
Intipati :
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Kukus Tradisional
Tekstur Dan Rasa Nyonya Dikekalkan
Yuran RM2000
Pilihan 21 Kursus Char Kuey Teow
1 Hari
Intipati :
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan
Yuran RM2500
Pilihan 22 Kursus Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
1 Hari
Intipati :
Nasi Kukus MEWANGI secepat 5-7 minit
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )
Ayam Goreng Berempah & MARINATED AGB
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )
PES Gulai Kari Istimewa Nasi Kukus
( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
Sambal Istimewa Nasi Kukus
Merah & Ijo
Merah & Ijo
Cadangan Harga
Standard Resepi
Yuran RM3000
Pilihan 23 Kursus Membuat Satay & Satay Frozen
1 Hari
Intipati :
Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi
Yuran RM2000
Pilihan 24 Kursus Sizzling
1 Hari
Intipati :
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi
Yuran RM3000
Pilihan 25 Kursus Western Food ( Chicken )
1 Hari
Intipati :
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai jenis masakan tempatan dan antarabangsa , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Kursus : Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar ATAU Majikan Wajib Membuat Pembayaran PENUH
ke
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Hubungi MGJ CONSULTANCY
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim.
Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan di zaman kegawatan ekonomi sekarang ini.
Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie
FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor
SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan
SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari
Shah Alam
PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman
MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak
RESTAURAN RONEY SATAY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang
MAKAN SHACK 2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak
RESTAURAN RONEY SATAY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang
MAKAN SHACK 2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
KATERING EMAS , Kota Raja Klang Rich 3 Siblings Pn Zura : 0166349717 / 011 36965796
KEDAI MAKAN KAK LAILI , Langat
RESTORAN ABAH NASI CAMPUR , Sungai Dua 013 4486077 / 013 4026076
ANNYEONG HASEYO great korean BBQ & Grill , KB Mall Kota Bharu : annyeonghaseyo.hq@gmail.com
Restoran D'Sempalit Ikan Bakar , Raub Pahang , Abang Kemal : 012 3821477 / 017 2721477
Aji Kitchen Mee Rebus Johor Viral , Kg Jawa Klang ( Selasa ) Abang Aji : 019 3816884
LOLA SATE , Alor Gajah Melaka Kak Lola : 019 3250842
KITCHEN LOLA , Berhadapan Pasar Alor Gajah : 019 3250842
SATAY TANJUNG , Georgetown Bro Ismail : 011 24372703
By HAJAR MEE REBUS JOHOR SATAY , Penang : 017 8001187
SATAY JUNIOR satay cawan , Kajang Pn Salmah & Sons : 010 2206681
SNOW BALL DANCE Chef Pak Di, Melaka
RAMBAI KLASIK Cafe , Kuala KANGSAR : 010 1116559176 / 016 4178184
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM Desaru Bandar Penawar, Johor
DAPUR AISHAH Wisma Central , Kuala Lumpur
THE GRINDER Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc Tasek kenyir, Terengganu
STEAKHOUSE Kota Bharu Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN Penang
WESTERN BROTHERS Kulai Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT Damansara Height , Kuala Lumpur
THE GRINDER Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc Tasek kenyir, Terengganu
STEAKHOUSE Kota Bharu Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN Penang
WESTERN BROTHERS Kulai Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT Damansara Height , Kuala Lumpur
ROMA CAFE , Quill Shopping Mall, Jln Sultan Ismail Kuala Lumpur
MALAYSIA CATERER Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW ADIK , Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM Pahang Darul makmur Aishah Dan Naim : 016 3273705
CAKOI Ipoh, Perak
MALAYSIA CATERER Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW ADIK , Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM Pahang Darul makmur Aishah Dan Naim : 016 3273705
CAKOI Ipoh, Perak
KATERING EMAS , Kota Raja Klang Rich 3 Siblings Pn Zura : 0166349717 / 011 36965796
Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak
No comments:
Post a Comment